Video: Succesvolle scootmobielen en elektrische rolstoelen tocht Maasgouw

In Maasbracht en omgeving vond afgelopen zaterdag voor de negentiende keer de scootmobielen en elektrische rolstoelen tocht plaats. De Stichting Gehandicapten Platform Maasgouw (GPM) organiseert twee keer per jaar deze traditionele rit. “Het is iedere keer weer genieten voor de deelnemers.

Het betreft een tocht van ongeveer twintig kilometer. Halverwege wordt er gestopt voor koffie en vlaai. De deelnemers krijgen tijdens de rondrit ruim de tijd met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Er zijn ook deskundigen aanwezig die de toerrijders wegwijs maken in bijvoorbeeld het aanvragen van voorzieningen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.”

Nico van Lent zet de tocht uit: “Het is steeds weer een uitdaging om een geschikte route te maken. Het moet veilig zijn. We zijn genoodzaakt over verharde wegen te rijden. Daarbij wil je iedere keer weer iets anders. Bovendien moet het ook een mooie route zijn.”

Stichting Gehandicapten Platform Maasgouw
De tochten zijn een vrijwilligersinitiatief van de Stichting Gehandicapten Platform Maasgouw. Erik Verhees, secretaris van de stichting: “Het is in 2005 bedacht door onze stichting. Het viel het ons op dat veel mensen met scootmobielen vaak alleen reden. Samen een plezierige middag doorbrengen helpt ook tegen de eenzaamheid waarmee deze groep vaker mee te maken heeft. Het is belangrijk om mensen te ontmoeten waardoor er ook weer nieuwe vriendschappen ontstaan.

Pieter Evers doet al jaren mee: “Ik vind het gezellig om samen met lotgenoten te zijn. De tocht is veilig en goed georganiseerd. Je bent lekker buiten en komt op plaatsen waar je normaal niet komt.”

De tocht is mogelijk doordat allerlei vrijwilligers met inbegrip van de politie, EHBO, begeleiders en mensen van de thuiszorg meehelpen. Bovendien rijdt er altijd een rolstoelbus mee om degenen met pech veilig naar huis te brengen.

Verhees: “In 2025 vindt de scootmobielen en elektrische rolstoelen tocht voor de twintigste keer plaats en daarbij willen we extra stilstaan met een mooi jubileumprogramma. Waarschijnlijk wordt het een boottocht.”

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven