Video – Het Masterplan van de Stichting Daelzicht in Heel.

Stichting Daelzicht in Heel is volop in beweging. Voor het terrein in Heel werd een Masterplan ontwikkeld waarin de plannen voor voor de komende 15 jaar zijn opgenomen en worden uitgewerkt. ML5 sprak over de ambitieuze plannen met Nicole Weijers -Huijerjans Directeur Wonen & Welzijn van Daelzicht en Alfons Lormans leidinggevende Zorg. Een mooi gesprek met heel veel informatie over een instituut dat inmiddels midden in de gemeenschap van Heel staat.

Meer informatie over de plannen

De bouw van het wooncomplex “Hof van Heel” is afgerond. De eerste bewoners hebben hun intrek nemen in het gebouw op de plek van het voormalige klooster en kapel van Sint Jozef. Kijk HIER naar de virtuele rondleiding die ML5 begin januari over het “Hof van Heel” publiceerde.

Nieuwe bouwactiviteiten Cocon

Waar nu het bouwpersoneel met graafmachines en bulldozers aan het werk is, verrijzen straks twee identieke zorg-/woongebouwen met elk 20 eenpersoonsappartementen. De appartementen zijn geschikt voor cliënten die intensieve begeleiding nodig hebben. Ze bestaan uit een woonkamer, slaapkamer, badkamer met douche en toilet en een berging. Per 10 appartementen komt er een gemeenschappelijke woonkamer met keuken, personeelsruimte en ruimte voor dagbesteding.

Cocon

De voorlopige naam van het project is “Cocon”. Dit, uit het Frans afkomstige woord, drukt mooi uit wat het wooncomplex wil zijn; een veilige beschutte plek voor de bewoners. De naastgelegen woonunit met dezelfde naam gaat straks verdwijnen. Dat is een houten, tijdelijke unit, die er inmiddels al jaren staat. Hij bestaat uit zeven, sober uitgevoerde (slaap)kamers, waarvan er vier gebruikt worden als crisisplek.

Oude cocon Daelzicht Heemkring Heel
De oude “Cocon”

Het gebouw voldoet niet meer, verkeert in slechte staat van onderhoud en is dringend aan vervanging toe. De huidige bewoners zijn dolblij dat ze straks naar hun nieuwe “cocon” mogen verhuizen. Ze moeten echter nog een tijdje geduld hebben. Het project is, naar verwachting, pas april/mei 2022 afgerond.

In een korte video wordt een impressie gegeven van nieuwbouwproject “Cocon”.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven