Veilige Maasplassen: snelheids- en alcoholcontroles

De burgemeesters van Roermond en Maasgouw hebben donderdag de aftrap gegeven voor het project ‘Veilige Maasplassen’. Het doel is gezamenlijk de veiligheid in het recreatiegebied te verbeteren. Dat gaat onder andere gebeuren door alcohol- en snelheidscontroles.

Belangrijk in de aanpak is volgens de gemeente Roermond de samenwerking tussen de partners. Dat zijn naast de gemeenten onder andere ook de sportvisserij Limburg, het Watersportverbond, HISWA RECRON, de politie en de provincie.

Onveilige situaties in waterseizoen
In de zomermaanden is het druk met watersporters op de Maasplassen: zwemmers, motorboten, zeilboten en roeiers. Dat zorgt ook regelmatig voor onveilige situaties. Dat komt dan onder andere door recreanten die de regels op het water niet naleven. Omdat controles speerpunten zijn van dit project kunnen watersportliefhebbers rekenen op inspecties op het gebied van  snelheid en alcoholgebruik.

Escapeboot en bewustwordingstrainingen 
Bij deze controles is er ook aandacht voor het signaleren van situaties die verdacht zijn. Om dit bewustzijn te bevorderen komt onder andere in samenwerking met Platform Veilig Ondernemen Limburg, op 16, 17 en 18 augustus de Escapeboot naar de Maasplassen in Roermond. Deze boot is een soort escaperoom waarin in spelvorm allerlei situaties verwerkt zijn die samenhangen met kleine of grotere criminaliteit. Ook organiseert het Regionaal Informatie en Expertisecentrum Limburg weerbaarheidstrainingen voor handhavers die actief zijn op en rond de Midden Limburgse Maasplassen.

bron: VML Nieuws

Dit bericht delen:
Scroll naar boven