Bron: gemeente Maasgouw
Veiligheidsregio Limburg-Noord wil in december het herziene rampbestrijdingsplan Hoogwater Limburg vaststellen. Dit plan ligt momenteel ter inzage. U kunt hier tot 29 november op reageren.
Wat is het rampbestrijdingsplan?
Het rampbestrijdingsplan beschrijft hoe Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Veiligheidsregio Limburg-Noord optreden bij hoogwaterscenario’s in provincie Limburg. Door het rampbestrijdingsplan wordt mede geborgd dat alle overheden en andere betrokken organisaties bij een (dreigende) overstroming, of het falen van een primaire kering, op een doelmatige manier optreden om inwoners in veiligheid te brengen.
Het huidige rampbestrijdingsplan Hoogwater Maas (2020-2023) van de Limburgse veiligheidsregio’s heeft nog een looptijd van één jaar. Het rampbestrijdingsplan is nu vroegtijdig geactualiseerd, zodat de eerste leerpunten van de hoogwatercrisis van 2021 konden worden verwerkt. Er is dus niet gewacht op het verstrijken van de wettelijke termijn. Hierdoor zijn de crisisorganisaties het komend hoogwaterseizoen al beter voorbereid dan voorheen. Het plan wordt de komende tijd meermaals herzien om zo steeds beter voorbereid te zijn.
Ter inzage
Voordat het herziene rampbestrijdingsplan door het bestuur van de veiligheidsregio wordt vastgesteld, zal deze zes weken ter inzage te liggen. Geïnteresseerden en belanghebbenden kunnen het rampbestrijdingsplan onder openingstijden inzien bij de balie van het gemeentehuis Maasgouw, Markt 36 Maasbracht.
Schriftelijke reacties naar aanleiding van het herziene rampbestrijdingsplan kunnen tot 29 november 2022 ingediend worden bij het bestuur van Veiligheidsregio Limburg-Noord. Hierna zal het bestuur van de Veiligheidsregio Limburg-Noord een definitief besluit nemen, waarbij de ingediende zienswijzen in de besluitvorming worden meegewogen.
De schriftelijke reacties kunnen tot en met 29 november 2022 worden ingediend bij:
Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Limburg-Noord
T.a.v. de afdeling Crisisbeheersing
Postbus 11
5900 AA Venlo