Stichting Christoffel Huiskamerconcerten Roermond presenteert op 10 oktober een najaarsconcert

Zaterdag 10 oktober a.s. vindt er vanaf 15.00 weer ons jaarlijks najaarsconcert plaats in de Minderbroederskerk. De deuren van de kerk gaan om 14.30 u open. Entree 10 euro.

Foto: Frans Grommen

De stichting RHC is er trots op dat ze enkele bijzonder talentvolle, internationale jongere musici naar Roermond hebben weten te halen. In de sfeervolle “Minderbroederskerk”, zullen het internationale Ensemble “Au bout des doigts” (vocaal, gitaar) en het duo Donoche (fluit, harp, USA/Hongkong) op deze middag werken uitvoeren van bekende en minder bekende componisten van 17e eeuw tot heden. De musici hebben naast het conservatorium in Maastricht hun opleiding in diverse buitenlandse conservatoria genoten en daar ook veel opgetreden.

Ontstaan van De Christoffel Huiskamerconcerten

Een aantal muziekliefhebbers vond dat er op muziekgebied nog wat ontbrak in Roermond en stak in 2012 de koppen bij mekaar. Zij organiseerden in 2013 de eerste editie van de Christoffel Huiskamer Concerten. Dit werd een doorslaand succes. In 2014 werd de stichting CHC Roermond opgericht om te zorgen voor een jaarlijks vervolg van het muziekfestijn.

Wat is het?

Ieder jaar worden de huiskamers, maar ook ateliers, kapellen, studio’s en koetshuizen, van de Swalmerstraat voor een middag omgebouwd tot intieme concertruimte. Musici geven miniconcerten van 20 minuten, van pop tot jazz tot klassieke muziek. Dit geeft u de unieke kans om in één middag in vier verschillende sfeervolle ‘concertzalen’ in de straat naar prachtige muziek te luisteren. En alsof muziek alleen nog niet genoeg is, is er ook nog ruimte voor verbinding met andere kunstvormen zoals poëzie en ballet.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven