Startpakket om kansen Roermonds kind te vergroten

Jonge ouders met te weinig geld beperken daardoor ook de startkansen van hun kind. Daarom gaat de gemeente Roermond ‘babystartpakketten’ uitreiken aan ouders die rond het sociaal minimum moeten leven. Het is de eerste stap in het kader van het project Kansrijke Start, waarin instanties rondom geboortezorg samenwerken.

Aanstaande ouders die op of onder 130% van het sociaal minimum leven, kunnen vanaf nu een kosteloos babystartpakket ontvangen dat voorziet in de basisbehoeften van hun kindje. De ouders ontvangen het pakket al tijdens de zwangerschap om stress en zorgen over de babyuitzet zoveel mogelijk te beperken.

Ze ontvangen in één keer alles wat ze nodig hebben tot hun kindje ongeveer twee jaar oud is. Het babystartpakket is zeer ruim en bestaat uit kleding, bed- en badtextiel en diverse verzorgingsproducten.

Wethouder Marianne Smitsmans is blij met het initiatief met deze volgende stap die meer kinderen in Roermond een kansrijke start geeft: “Het is van cruciaal belang om al vroeg in de zwangerschap een deel van deze zorgen en stress weg te nemen bij ouders. We hebben elkaar hard nodig om een goede start te kunnen bieden aan kinderen in een kwetsbare situatie.’’

De gemeenteraad van Roermond heeft in 2023 ruim 10 miljoen euro uitgetrokken om meer inwoners gezond en kansrijk op te laten groeien en hun bestaanszekerheid te vergroten. Een deel van deze middelen wordt nu aangewend voor babystartpakketten. In de komende periode komen er nog nieuwe plannen voor het bevorderen van een kansrijke start.

 

VML Nieuws
Foto: Jan Kuit voor de gemeente Roermond

Dit bericht delen:
Scroll naar boven