Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Tijdelijke woningen kunnen voor een gelimiteerde tijd, vaak maximaal 10 jaar, op een tijdelijke locatie worden gebouwd. Ze zijn bedoeld voor mensen die dringend huisvesting nodig hebben.
Roerdalen is met 51 flexwoningen koploper, gevolgd door Maasgouw (30) en Nederweert (22). Echt-Susteren heeft 6 vergunningen afgegeven voor de tijdelijke huisjes en Roermond heeft het slechts één keer gedaan. In Weert en Leudal zijn er helemaal geen vergunningen voor tijdelijke woningen afgegeven, volgens het CBS. Hier staan wel tijdelijke woningen, maar die zijn al voor 2019 geplaatst.
Roerdalen is koploper omdat de gemeente bewust kiest om in elk van de zes dorp twaalf flexwoningen te plaatsen. De gemeente wil zo het woningtekort aanpakken. Zo namen vorige week de bewoners van de huisjes in Melick voor het eerst hun intrek.
Lees ook: 12 flexwoningen in Melick voor woningzoekers en vluchtelingen
Soms krijgen gemeenten ook te maken met boze bewoners die zo’n huisjes niet in hun buurt willen hebben, zoals in Berkelaar. Zo’n 30 bewoners zijn fel tegen de komst van vijf tiny houses in hun omgeving.
Lees ook: Bewoners boos over komst vijf tiny houses
bron: VML nieuws