Nieuwe wethouders Leudal voorgedragen: Pieke Houben en Jan den Teuling

De coalitie van de gemeente Leudal heeft twee nieuwe wethouders gevonden. Pieke Houben gaat aan de slag als wethouder namens de partij Samen Verder en Jan den Teuling wordt wethouder voor D66 Leudal.

Onlangs nam Leudal afscheid van twee andere wethouders: Heleen Wijers en Robert Martens. De gemeenteraad moet de nieuwe wethouders nog benoemen. De verwachting is dat dit snel gaat gebeuren.

Pieke Houben

Pieke Houben was zes jaar raadslid in Leudal (2014 tot 2020) namens Samen Verder. Over de reden van zijn vertrek zij hij destijds: “Binnen mijn nieuwe functie bij één van de grotere jeugd-GGZ aanbieders in onze provincie is het naar mijn eigen inzicht niet wenselijk dat ik het raadslidmaatschap blijf vervullen. De aanzienlijke kans bestaat anders dat ik op zeker moment mijn werkgever, haar organisatiebelangen en visie op zorg verdedig tegen ambtenaren wiens beleid ik ‘s avonds moet bespreken in de gemeenteraad. Die twee petten laten zich in mijn optiek niet samen dragen.”

Hij neemt de volledige portfeuille van Wijers over en is daarmee beoogd wethouder voor: accommodatiebeleid, afval, begraafplaatsen, verkeer & vervoer en handhaving.

Foto: gemeente Leudal

Jan den Teuling

Jan den Teuling wordt namens D66 Leudal wethouder. Hij is tot 2022 wethouder geweest in Roerdalen voor Roerstreek Lokaal!. Hij zat eerder ook daar in de gemeenteraad. Hij is lid van D66 en woont in Melick. Den Teuling neemt de portefeuilles van Martens over en is daarmee de beoogd wethouder voor: wonen, onderwijs, economie, openbare ruimte, kunst & cultuur, recreatie & toerisme, bibliotheken, bestuurlijke vernieuwing, dienstverlening, Het Maasveld en De Leistert.

Hij is momenteel in Roerdalen actief als kwartiermaker voor een toeristisch platform in opdracht van de gemeente Roerdalen en ondernemersvereniging Gastvrij Roerdalen.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven