Nacht van de Nacht: zaterdag zoveel mogelijk de lampen uit

Maasgouw roept burgers op om zaterdag mee te doen aan de Nacht van de Nacht. Dat is een landelijke actie om aandacht te vragen voor de gevolgen van te veel kunstlicht. Ook in Midden-Limburg wordt hierbij stilgestaan. Diverse verenigingen organiseren nachtwandelingen.

De gemeente Maasgouw roept haar burgers op om extra stil te staan bij het doel van deze actie: het beperken van zoveel mogelijk kunstlicht. Om die reden wordt de aanstraalverlichting van de kerk in Thorn en de verlichting in de oude kern van Stevensweert uitgezet.
Iedereen kan meedoen aan deze actie door zo veel mogelijk het licht te dimmen of uit te zetten.
In het gehele land worden allerlei activiteiten in het donker georganiseerd. In Swalmen start om 21.30 een nachtwandeling vanuit locatie Groenewoud 4. Maar er is nog veel meer te doen.

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Nacht van de Nacht wil mensen ervan bewust maken dat overbodige verlichting lichthinder en energieverspilling veroorzaakt. Mens en dier raken door overvloed aan licht uit hun natuurlijke ritme. Jaarlijks worden miljoenen trekvogels verstoord of ze sterven door lichthinder.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven