Maasgouw Gemeenschapshuis en sporthal Wessem kan voorlopig nog niet open

De oplevering van de nieuwe sporthal en het gemeenschapshuis in Wessem is vertraagd vanwege problemen met de aansluiting op het elektriciteitsnetwerk. De oorspronkelijke opleverdatum voor de sporthal was gepland voor 21 augustus, maar netbeheerder Enexis heeft de stroomvoorziening nog niet kunnen regelen.

In samenwerking met Enexis, de aannemer en de installatiebedrijven wordt nu bekeken wanneer de sporthal wel opgeleverd kan worden. De verwachting is dat dit uiterlijk eind oktober zal gebeuren, zodat verenigingen en scholen de sporthal en de nieuwe tafeltennishal kunnen gebruiken.

Lees ook: Te weinig stroom voor nieuw gemeenschapshuis Wessem

Tafeltennisvereniging Westa heeft ook hard gewerkt aan de inrichting van de nieuwe tafeltennishal, horeca en ontmoetingsruimte. Alles is bijna gereed, op de elektriciteitsaansluiting en enkele kleine aanpassingen na. Begin september wordt de belijning voor een Pickleball-veld aangebracht en wordt ook de inrichting voor het bewegingsonderwijs, zoals wandrekken en touwen, geïnstalleerd.

Gemeenschapshuis

Ook de ingebruikname van het gemeenschapshuis ondervindt vertraging door problemen met de stroomvoorziening. De benodigde aansluiting met voldoende capaciteit is momenteel niet beschikbaar. Als oplossing is gekozen voor een kleinverbruikersaansluiting gecombineerd met een Batterij Energie Opslag Systeem (BEOS). De installatie van dit systeem is gepland voor november, waarna het gemeenschapshuis naar verwachting vanaf medio december in gebruik kan worden genomen.

 

VML Nieuws

Dit bericht delen:
Scroll naar boven