In het kader van het jaarlijkse Burgemeestersontbijt heeft burgemeester Dion Schneider van Maasgouw vrijdagochtend ontbeten met leerlingen van basisschool De Maasparel uit Stevensweert. Het ontbijt vond plaats op het gemeentehuis, waar naast het gezamenlijk eten, ook gesproken werd over het belang van een gezonde start van de dag en hoe een gemeente functioneert.

Tijdens het ontbijt werd er gepraat over wat de kinderen thuis eten, of ze elke dag ontbijten en waarom dit zo belangrijk is. Burgemeester Schneider nam ook de tijd om uitleg te geven over de gemeente. “Het is belangrijk dat de kinderen een gevoel krijgen hoe een gemeente functioneert, natuurlijk niet in detail. Maar dat ze wel een gevoel krijgen van wat er gebeurt in zo’n gemeente”, aldus Schneider.

Het ontbijt bestond uit volkorenbrood, gezonde belegopties, fruit en zuivel, volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Ook voor Schneider is gezond eten belangrijk. “Ik krijg natuurlijk wel eens een gebakje aangeboden bij allerlei gelegenheden en dan moet ik wel goed opletten dat ik in balans blijf.”

ML5 nam een kijkje bij het burgemeestersontbijt:

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van de Week van Ons Eten en wordt georganiseerd door het Nationaal Schoolontbijt. Deze week schuiven in totaal 245 burgemeesters in heel Nederland aan bij basisschoolleerlingen om het belang van een gezond ontbijt te onderstrepen. De gemeente Maasgouw heeft met dit initiatief laten zien hoe ze bewustwording rondom gezondheid bij jongeren wil stimuleren.