Kinderen leren vissen in Heythuysen

Meer dan 60 kinderen in de leeftijdscategorie 8 tot en met 14 jaar hadden zich afgelopen weekend aangemeld voor de ZomerVISkaravaan. Op ludieke wijze maken kinderen kennis met het sportvissen.  Een groot aantal vrijwilligers vanuit de sportvisserij waren aanwezig om te zorgen voor de benodigde begeleiding.

De ZomerViskaravan vindt voor de tweede keer plaats op locatie Kerreven in Heythuysen. Jorg Nelissen, adviseur Sportvisserij Limburg. “We willen de kinderen meer naar buiten krijgen, weg van de computer en dit is een leuke en educatieve manier. Vorig jaar lag de organisatie in handen van Sportvisserij Nederland. Dit jaar organiseert Hengelsportvereniging Leudal dit event zelf maar wel met wat ondersteuning vanuit Sportvisserij Nederland en Limburg.

De weersomstandigheden waren bijzonder gunstig zodat complete gezinnen er een dagje uit van maakten. Er viel van alles te beleven voor de jeugdige deelnemers aan dit sportevenement: zelf vissen onder begeleiding van professionals, het maken van je eigen vistuigje en het leren omgaan met gevangen vis, zoals het onthaken. Maar ook het werpen op targets en op sommige locaties in gevecht gaan met grote vissen op de drilsimulator.

Thei Peeters is voorzitter van Hengelsportvereniging Leudal: ”Onze vereniging telt in Midden-Limburg achthonderd leden waarvan honderdtwintig kinderen tot zestien jaar. Dit is een prachtige manier om de kinderen aan het vissen te krijgen. Geweldig om te zien hoe de kinderen bezig zijn. Maar ook de ouders geneten ervan.”

Rodi is vooral geïnteresseerd in het vangen van Karpers want dat doet hij ook al met zijn vader. Coach Jim Adams houdt het gedrag van de jongeren goed in de gaten. “Ze kijken niet goed”, zegt hij. “De kinderen moeten leren de karper te zien in het water”.

Finn en Tren doen voor de tweede keer mee. Ze geven toe dat ze ook af en toe gamen maar begrijpen goed dat buiten zijn ook belangrijk is. Ze vinden het heel leuk om mee te doen. Vader Maarten is er met zijn zoon Tren. “Ik houd ook van vissen en dan is het eigenlijk vanzelfsprekend dat je je kinderen meeneemt. Het houdt ze van de computer af alhoewel er af en toe toch nog gegamed wordt. Dat is onvermijdelijk”.

Een geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is. “Het gaat ons niet om nieuwe leden te werven alhoewel we het zeker leuk vinden als er een aantal blijft ‘hangen’”, besluit Peeters.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven