Kamp van Koningsbrugge heeft dit seizoen een Roermonds tintje

Het vijfde seizoen van Kamp van Koningsbrugge gaat bijna van start, en de Roermondse Paula van Dommelen is een van de deelnemers.

In Kamp van Koningsbrugge krijgen vijftien burgers een loodzware training om te kijken of ze commando waardig zijn. De sportieve Paula had zich al twee keer eerder ingeschreven om mee te doen aan het programma. “Maar toen werd ik helaas niet geselecteerd,” vertelt Paula. Na twee pogingen overwoog ze te stoppen. “Ik heb ook nog een beetje eigenwaarde,” dacht ze toen. “Maar ineens kreeg ik een melding of ik me nog een keer wilde aanmelden. Dit kwam zo onverwachts dat ik het zag als een teken van het universum.”

Het selectieproces dat daarop volgde, was zenuwslopend. “Kort na mijn aanmelding kreeg ik een telefonisch interview, en daarna was het lang afwachten of ik door mocht naar de volgende ronde.” In totaal waren er vijf rondes, waaronder een fysieke test en een psychologisch onderzoek. “Vanaf december was ik al bezig met de selectieprocedure, en pas achteraf besefte ik wat een enorme impact dit op mij had.” De voorbereiding was namelijk al behoorlijk zwaar. “Je bent continu bezig om je fysiek, mentaal en emotioneel voor te bereiden.”

En toen was daar eindelijk de grote dag waarop de opnames begonnen. “Het is zo anders dan wat je op tv ziet. De hygiëne is echt below zero, en je loopt tegen allerlei dingen aan waar je van tevoren geen rekening mee houdt. Zo raakten mijn nagels ontstoken, en daardoor wilde ik bijna niet meer naar de wc omdat het zoveel pijn deed om mijn broek open te maken.”

De uitdaging van het programma was voor Paula vooral om te zien of ze haar zover konden krijgen dat ze zou stoppen. “Ook bij ultraloops hoor je altijd dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat je moet stoppen. En dan is het de vraag of je dat stemmetje de baas kunt worden.” Paula kwam vooral emotioneel zichzelf tegen. “Doordat het zo zwaar was, miste ik het thuisfront heel erg, waardoor ik brak.”

Hoe ver Paula is gekomen, mag ze nu nog niet zeggen. Vanaf 2 september is het programma te zien op NPO 1.

 

VML Nieuws

Dit bericht delen:
Scroll naar boven