Horn – vanochtend heeft er een brand gewoed in lege stal aan de Posthuisweg

HORN – rond 06.30 uur is de brandweer gewaarschuwd voor een brand in een (lege) stal, gelegen bij een boerderij aan de Posthuisweg. Er is een kleine hoeveelheid asbest op het terrein van de boerderij terechtgekomen maar er is geen hinder voor de nabije omgeving.

Bij aankomst van de brandweer, was het vuur zodanig groot dat ze de hulp van een tweede blusvoertuig hebben ingeroepen. Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen, die alleen op het terrein van de boerderij ligt. Door snel ingrijpen is erger voorkomen. De (leegstaande) boerderij en een andere stal zijn bespaard gebleven van de vlammen. Een tegenovergelegen zorgboerderij heeft geen last van de brand.

De stal meet ongeveer 20 bij 7 meter en staat vol met allerlei losse materialen. Doordat het dak op instorten staat, worden de blussingswerkzaamheden bemoeilijkt. De asbest zal door de eigenaar in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf moeten worden opgeruimd.

Het sein “brand meester” is om 06.45 uur gegeven maar het nablussen zal nog enige tijd duren. Doordat de brandweer en politie brandstichting vermoeden, zal een onderzoek worden ingesteld.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven