Horn in beeld voor nieuwbouw middelbare school Sint Ursula, gemeenteraad twijfelt nog

Leudal verkiest vooralsnog Horn als plek voor de nieuwbouwlocatie van middelbare school Sint Ursula. Er moet wel nog beter over worden nagedacht, vindt de gemeenteraad die het gemeentebestuur huiswerk heeft meegegeven.

Dat bleek dinsdagavond tijdens een raadsinformatiebijeenkomst, waar de raadsleden konden stemmen op de volgens hun meest geschikte nieuwbouwlocatie. Die stem was niet bepalend, maar enkel adviserend. Voor de meeste raadsleden was de Beegderweg in Horn (bij de voormalige sportvelden) favoriet, dat ligt op een steenworp afstand van de middelbare school. Tweede favoriet was nieuwbouw op de huidige locatie van Sint Ursula aan de Bergerweg in Horn.

Top zes locaties

De nieuwe school, die plek moet bieden aan meer dan 1500 leerlingen, vervangt de twee verouderde gebouwen in Horn en Heythuysen. Alle leerlingen komen in de toekomst op één locatie. De kosten voor de nieuwbouw worden geschat op 40 miljoen euro. De gemeente heeft nu zes voorkeurlocaties uitgekozen, maar de gemeenteraad wil weten waarom voor die plekken is gekozen.

De lokale politiek had een aantal opmerkingen over de bereikbaarheid van de locaties met bijvoorbeeld het OV, wel of niet bouwen op gemeentegrond en hoeveel leerlingen binnen een straal van 10 kilometer wonen van de te kiezen plek.

Het gemeentebestuur wil in december een meer concreet plan presenteren aan de gemeenteraad. De raad moet dan kunnen kiezen uit twee locaties.

De top 6 nieuwbouwlocaties volgens de gemeenteraad:

  1. De voormalige sportvelden in Horn (Beegderweg)
  2. De huidige schoollocatie in Horn (Bergerweg)
  3. Het Rabobank-kantoor in Heythuysen
  4. Voetbalvelden in Baexem
  5. Pactum in Horn
  6. Huidige schoollocatie in Heythuysen

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven