Heythuysen huldigt winnende schutterij sint Nicolaas

Massaal  liep Heythuysen zaterdagavond uit om de schutters van hun schutterij te huldigen. Wie wilde de kanjers niet feliciteren? Geëmotioneerd en dolgelukkig werden de felicitaties door de winnaars in ontvangst genomen.

Het was een spannende, meer dan twee uur durende finale geweest tussen de Belgische schutterij uit Niel bij As en de Heytser schutters. Toen rond 18.20 de Belgische schutter een bolletje miste was het vrij snel duidelijk. D’n Um is voor Heythuysen.

Volgens Jeanine Beckers, een van de deelnemende schutters en voorzitter van schutterij Sint Nicolaas merk je niets van de spanning als je schiet. Het wordt juist saai als je zo lang staat. Esther Cillekens voelde ook nauwelijks spanning die het publiek juist wel voelt. “Je zit in een bubbel en je concentreert je op de blokjes. Dan ben je niet bezig met de omgeving. Het ging lekker en hoe langer we bezig waren, hoe beter het ging”.

De stemming onder de schutters en de inwoners van Heythuysen was uitgelaten. Er werd volop gefeest in het centrum van het dorp. De Heytsenaren verheugen zich nu al op het OLS 2025 en dat het in Heythuysen komt is zeker. “Dat kunnen we” is het antwoord als je het de schutters en mensen in de straat vraagt. Ook burgemeester Schmalschläger is onder de indruk van de geweldige prestatie die de Heytser schutterij heeft geleverd “Ik geloof dat ik tijdens het schieten nog meer spanning voelde dan de schutters en uiteraard zal de gemeente Leudal er alles aan doen om een mooi OLS neer te zetten in 2025”.

De eerste voorbereidingen starten al in augustus. “Ook al ligt er een uitgebreid draaiboek, er komt toch enorm veel op ons af. Er zullen veel vrijwilligers nodig zijn maar er hebben zich al een aantal verenigingen aangeboden te helpen”, laat een van de schutters weten.

Ook Anoesjka Koopmans, sinds juli 2022 OLS-president, was aanwezig om de schutters te huldigen. “Het was dit jaar een fantastisch OLS. We hebben genoten. Het publiek stond drie rijen dik bij de optocht”.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven