Gemeente Leudal trekt de beurs voor evenementen

Wie in de gemeente Leudal een evenement wil organiseren, kan rekenen op honderden tot duizenden euro’s steun van de gemeente. Dat blijkt uit de Subsidieregeling Evenementen die de gemeente onlangs bekendmaakte.

Evenementen zorgen voor sociale samenhang, vindt de gemeente. Ze spelen een rol in het leggen van verbindingen tussen inwoners, uit alle kernen en uit alle doelgroepen, ook de kwetsbare. Bovendien dragen ze bij aan de identiteit van de hele gemeente.

Wie een klein evenement organiseert, kan rekenen op een tegemoetkoming van de helft van de kosten, met een maximum van 750 euro. Voor grotere evenementen draagt de gemeente een kwart bij. Maar maximaal 2.000 euro voor middelgrote en 4.000 voor grote evenementen.

Daarnaast kunnen organisatoren nog extra subsidie krijgen wanneer een evenement draait om sport, een gezonde levensstijl of het samenwerken tussen verenigingen. Sint-Nicolaascomité’s, Koningsdagorganisaties en dodenherdenkingen krijgen geen procentuele bijdrage. Voor hen ligt een vast bedrag van 250 euro klaar.

VML Nieuws

Dit bericht delen:
Scroll naar boven