Aan de slag met biodiversiteit
Tijdens de gastles leren de basisschoolleerlingen wat biodiversiteit is en wat ze zelf kunnen doen om de biodiversiteit in hun omgeving te verbeteren. Met een speciale insectenverkiezing wordt het leukste insect van 2022 gekozen en na afloop van de les gaan de kinderen zelf aan de slag. In de omgeving van de school gaan zij een gazon omvormen naar een kruidenrijk grasland. Om duidelijk te laten zien dat er minder gemaaid gaat worden, plaatsen de kinderen zelfgemaakte bordjes, de Maai-me-nietjes. Voor iedere leerling is er na afloop een leuke magneetsticker Bijeen voor Bijen Maasgouw en een zakje inheemse kruiden om thuis uit te zaaien.
Waarom is biodiversiteit belangrijk?
In Nederland zijn er sinds 1900 al honderden planten- en dierensoorten verdwenen. Biodiversiteit, oftewel soortenrijkdom van planten en dieren, is van onschatbare waarde. Of we ons goed voelen en gezond zijn hangt ook af van de stand van de biodiversiteit. De natuur biedt ons namelijk voedsel, water, grondstoffen en schone lucht. Een gezonde balans tussen mensen, dieren en planten is belangrijk, want we zijn van elkaar afhankelijk.
Wat doen wel al?
Maasgouw wil de biodiversiteit in de dorpen en de omliggende gebieden herstellen, behouden en waar mogelijk versterken. Hoe we dat doen kunt u lezen op de gemeentelijke website.
U doet toch ook mee?
Heeft u zelf ideeën voor het verbeteren van de biodiversiteit in Maasgouw? Dan horen wij dat graag. Hiervoor kunt u contact opnemen met John van den Berg via telefoonnummer (0475) 85 25 00.