Coronafonds gemeente Roermond vanaf vandaag beschikbaar

Roermond – 8 juni 2020 – Ondernemingen, verenigingen en stichtingen die als gevolg van de coronacrisis ernstig in hun voortbestaan worden bedreigd en die geen andere steun kunnen krijgen, kunnen vanaf 8 juni een beroep doen op het corona-fonds. Er is ook geld en andere hulp beschikbaar voor organisaties en inwoners die goede en innovatieve ideeën voor de 1,5 meter-samenleving willen uitvoeren.

 

Verantwoordelijk wethouder Marianne Smitsmans vindt het een zeer goede zaak dat het Corona-fonds is ingesteld. “Er wordt van ons allemaal nog veel gevraagd de komende tijd en we doen er als college alles aan om samen op een goede manier door deze crisis te komen. Dat kost veel geld. Maar het vraagt ook om goede ideeën, samenwerking en flexibiliteit. Daar levert het Corona-fonds, als een van de eerste extra gemeentelijke fondsen, een belangrijke bijdrage aan. Maar ook andere maatregelen zoals de verruimde mogelijkheden voor ondernemers, het ondersteunen van verenigingen, een veilige binnenstad en vele andere activiteiten pakt het college op. Het Corona-fonds is een extra ondersteuning van de stad.”

De verwachting is dat veel inwoners en organisaties een beroep doen op het corona-fonds en uiteraard kan iedere euro maar 1 keer worden uitgegeven. Dien daarom alléén een aanvraag in als er echt sprake is van nood en bekijk goed de criteria die gelden voor toekenning.

Meer informatie

Voor meer informatie over de criteria van het corona-fonds en het besluit van de raad om het corona-fonds in te stellen, vindt u hier.

Een aanvraag indienen

Heeft u  een beroep gedaan op de noodmaatregelen, dan ontvangt u binnen twee weken een bericht.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven