Wat merkt u ervan?
In Heel worden 192 bomen en circa 7528 m2 aan houtopstanden gekapt. Voor de tijdelijke werkstroken worden 3 bomen en 4330 m2 aan houtopstanden verwijderd. Op sommige locaties worden tijdelijke verkeersmaatregelen ingezet, zoals een verkeersregelaar. Zo leiden we het verkeer veilig om de werkzaamheden.
Hout krijgen?
U kunt als particulier géén aanspraak maken op het hout dat vrijkomt. De opbrengst van de bomen is namelijk voor de bomenrooier. Hierdoor wordt de prijs voor de werkzaamheden lager. De gemeente Maasgouw krijgt, bij wijze van uitzondering, een aantal stammen om speelterreinen af te zetten. Dit is een duurzame inzet.
Compensatie
Waterschap Limburg, Provincie Limburg en gemeente Maasgouw hebben in goed overleg gekozen voor een gezamenlijke en integrale invulling van de compensatie. Hierin zijn wensen besproken en afspraken gemaakt, te weten:
- lokaal compenseren van nadelige effecten op natuur;
- bomen en houtopstanden plaatsen waarbij zoveel mogelijk wordt aangesloten op de landschappelijke visie en wensen van de gemeente. En waarbij de landschappelijke kernkwaliteiten (groene karakter, visueel ruimtelijk karakter, cultuurhistorisch erfgoed en reliëf) zoveel mogelijk behouden blijven.
Deze wensen en afspraken hebben de drie partijen in een compensatieplan verwerkt.
Meer informatie
Op de website www.mourik.com vindt u meer informatie over de werkzaamheden.