Bisschop van den Hout benoemt bisdomstaf

Bisschop Ron van den Hout heeft een nieuwe staf samengesteld voor het bisdom Roermond, die samen met hem het bestuur van het bisdom vormt. Hulpbisschop Everard de Jong is bevestigd in zijn rol als vicaris-generaal en Harry Quaedvlieg is voor een periode van één jaar benoemd tot vicaris-generaal. Beide geestelijken hadden deze functies ook onder de vorige bisschop.

De vicaris-generaal fungeert als rechterhand van de bisschop en kan hem zo nodig vervangen. Andere leden van de nieuwe bisdomstaf zijn algemeen-econoom Frank Hamers, Gerrit Smulders en communicatieadviseur Matheu Bemelmans.

Bisschop Van den Hout heeft ervoor gekozen een kleinere staf aan te stellen en werkt daarnaast met bisschoppelijk gedelegeerden voor specifieke taken. Priesters die eerder bisschoppelijk vicaris waren, zijn nu benoemd tot gedelegeerde en maken geen deel meer uit van de bisdomstaf. Zij blijven echter verantwoordelijk voor hun eerdere portefeuilles en zullen regelmatig met de bisschop overleggen. Onder hen zijn pastoor Vincent Goulmy, gedelegeerde voor missie en missionaire vorming, deken Ed Smeets voor liturgie en kerkmuziek en oud-deken Wilbert van Rens voor emeriti. Lambert Hendriks blijft rector van het grootseminarie en het Theologisch Instituut Rolduc.

De bisschop zal binnenkort ook de werkwijze van andere gremia van het bisdom herzien, zoals de dekensvergadering, de Priesterraad en de Diocesane Pastorale Raad.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven