Opnieuw verlies Bospop

Bospop heeft opnieuw verlies geleden. Net als vorig jaar gooiden de weergoden roet in het eten bij het festival in Weert. Dit jaar was de oorzaak de hevige regenval tijdens de eerste dag. Dat leidde tot minder horecaomzet en de organisatie moest maatregelen nemen om het terrein begaanbaar te houden.

Dat zegt de organisatie in De Limburger. De extra kosten komen Bospop slecht uit. Vorig jaar werd de laatste festivaldag afgelast vanwege dreigend noodweer. Toen moesten artiesten en bezoekers terugbetaald worden.

Dit jaar zaten de kosten in het inhuren van tractoren om auto’s uit de modder te trekken. Parkeerplaatsen werden gesloten en verder weg werden andere gecreëerd. Maar daar moesten vervolgens pendelbussen bij worden ingezet. Ook moesten maatregelen worden genomen om de ergste modderplekken begaanbaar te maken. Alles bij elkaar kostte dat Bospop zo’n drie ton extra. Verder kwamen er ook nog duizend bezoekers minder dan begroot en door de hele situatie op de eerste dag was de horeca-omzet ook lager.

VML Nieuws

Dit bericht delen:
Scroll naar boven