Jonge nepagent op heterdaad betrapt

Een 17-jarige jongen is vorige week in Roermond opgepakt toen hij zich als nepagent voordeed. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij een vrouw thuis met een babbeltruc wilde oplichten.

De regio wordt al maanden geteisterd door mensen die zich voordoen als agent. Ze richten zich vooral op oudere vrouwen en proberen contact te leggen met allerlei smoesjes. Dit keer had de verdachte een vrouw opgebeld met het verhaal dat in haar straat iemand was opgepakt met inbrekerswerktuig. Hij zou iemand sturen die bij haar waardevolle spullen in bewaring zou komen nemen. Helaas voor hem voelde de vrouw nattigheid en schakelde de echte politie in. Die trof de jongeman vlakbij de woning aan en arresteerde hem. Hij zit nog steeds vast.

De politie waarschuwt mensen alert te zijn op dit soort activiteiten. Ook roepen ze familie en bekenden van kwetsbare mensen op om ze te informeren en zo hun alertheid te vergroten. Inmiddels lopen er via de recherche meerdere onderzoeken naar deze vorm van oplichting met nep-agenten en krijgt het hoge prioriteit van de politie.

 

VML Nieuws

Dit bericht delen:
Scroll naar boven