Grote tentoonstelling over ’80 jaar bevrijding’

Leden van de studiegroep Leudal en een aantal toegewijde vrijwilligers zijn momenteel hard aan het werk om de tentoonstelling ‘80 jaar bevrijding vanuit een andere hoek bekeken’ voor te bereiden. Deze bijzondere expositie over de regio Leudal zal op dinsdag 2 oktober van start gaan en loopt tot en met 2 maart 2025 in het Leudal Museum in Haelen. Vanwege deze voorbereidingen zal het museum tijdens de maanden augustus en september gesloten zijn.

Hugo Levels, een van de initiatiefnemers: “De tentoonstelling richt zich op minder bekende aspecten van de bevrijding. Zo zullen bezoekers onder andere een collectie Kerstkaarten kunnen bewonderen die in 1944 bij drukkerij Smeets in Weert op verzoek van Engelse soldaten zijn gedrukt. Daarnaast worden gedetailleerde verhalen gedeeld over de hulpacties van het Rode Kruis, met bijzondere aandacht voor het inzamelen van kleding en schoenen voor de lokale bevolking. Hulp werd er vanuit de hele wereld geboden.”

Hoewel het museum tijdelijk gesloten is, blijft het Bezoekerscentrum Leudal wel gewoon toegankelijk. Bezoekers kunnen daar de permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Leudal bezichtigen, evenals de ecologische tuin, de bijenstal, en het bijenhotel.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven