Beruchte Duitse oplichters verkopen doodzieke paarden vanuit Midden-Limburg: van maagzweren tot misvormingen

Een Duits duo heeft verschillende doodzieke paarden verkocht, maar het doen laten voorkomen of het gezonde rijpaarden waren. Dat gebeurde ook in Midden-Limburg. De vrouwen Nicole T. en Beatrix C. zouden daarbij gezondheidsverklaringen van de paarden hebben vervalst.

De twee handelaren staan bekend als berucht in de paardenwereld, zo blijkt uit relevante internetfora. Dat blijkt uit onderzoek van de Duitse krant Aachener Zeitung. Uit dat onderzoek blijkt ook dat verdachte Nicole T. mogelijk Heel als verblijfplaats zou hebben.

“Er bestaat het sterke vermoeden dat ze heel goede redenen heeft om aan de Duitse autoriteiten te ontsnappen”, aldus de krant. Ze kwam afgelopen augustus ook niet opdagen bij een rechtszaak tegen haar en haar compagnon in Aken.

Baexem

Verschillende mensen vertellen tegen de krant dat ze bij de Duitse vrouwen een paard hebben gekocht, dat niet veel later ziek werd. Een voorbeeld is de verkoop van het paard Baya, dat op een Marktplaats voor paarden werd aangeprijsd als ’trainingspaard van topklasse’ voor 7999 euro. De huidige eigenaresse werd op slag verliefd toen ze het paard in Baexem ontmoette. Ze kwam al snel tot een overeenkomst met de Duitse paardenverkoopsters.

De dierenarts ontdekte later koliek, een ruggengraatziekte, zieke eierstokken, maagzweren en een ‘volledig misvormde vagina’ bij het paard. Een osteopaat stelde vast dat bij eerdere bevallingen de veulens van de merrie letterlijk ‘uit haar baarmoeder moeten zijn gerukt’.

Het zieke paard mag niet worden bereden, om instorten te voorkomen. Het heeft de eigenaresse naar eigen zeggen al zo’n 15.000 euro aan behandelingen gekost.

Chip van dood paard

Bij een ander paard vielen de haren uit, vlak na de verkoop, en het dier bleek veel pijn te hebben. Opmerkelijk was dat het paard een chip droeg van een ander paard dat al lang was overleden. Het paard stond in Duitsland, maar het kennismakingsgesprek vond plaats in Baexem.

Beatrix C. heeft volgens de Aachener Zeitung een lange lijst van eerdere veroordelingen op haar naam: in totaal 14 rechtsgeldige veroordelingen, waaronder meerdere voor fraude en het vervalsen van documenten. Tegen de krant zegt ze dat ze geen paarden heeft verkocht en door de rechter in Aken is ze vrijgesproken, omdat er geen bewijs is gevonden. Eventuele eerdere veroordelingen van Nicole T. zijn bij de krant niet bekend.

Ondanks haar juridische problemen is Beatrix C. nog steeds actief in de paardenverkoop.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven